* Temel ve arkadaşları dama çıkarlar ve birer birer aşağı atlarlar.Biri sağ kolunu açıp atlar,biri iki kolunu açıp atlar ,biri yatay atlar ve böyle böyle gider.Biraz sonra olaya müdahale için ekipler gelir ve sorarlar: -Ne yapıyorsunuz orada? Temel cevap verir: -Ha uşağum tetris oynayrus.
bir gün NASRETTİN HOCA ölüm döşeğindeymiş hanımına demiş, - hanım:en güzel elbiselerini giy,takılarını tak,kokularını sürün ve yanıma gel otur demiş. hanımılurmu bey böyle bir günde nasıl giyinip sülenebilirim demiş. HOCAlurya azrail geldiğinde belki seni beğenip de seni götürür.
BİRGÜN TEMELLE FADİME SİNEMAYA GİDERLER -TEMEL GİŞEYE GİDER -2 TANE BİLET İSTER -GİŞECI SORAR LEYLAYLA MECNUN İÇİNMİ TEMEL CEWAP WERİR -HAYIR FADİMEYLE BENİM İÇİN DER
birgün hocanın evine hırsız girmiş. hoca uyuyomuş karısı uyanmış bakmış hoca evi soyuyolar demiş hocada _boşver yenisini alırız demiş karısı yine hoca hoca beni götürüyorlar demiş hoca_boşver yenisini alırız demiş
deli sormuş deliye,sen hiç aşık oldunmu diye,deli gülmüş deliye ben neden delirdim diye.
* Fadime bir gün temele; - "ula temel akşam bize gel evde kimse yoktur" demiş. Temel akşamı beklemiş gitmiş Fadime'nin evine Temel kapıyı çalmış çalmış ama kimse açmamıştı. Çünkü Fadime doğru söylemişti evde kimse yoktu...
* Yerin kulagi var derler Benim de kulagim var.Peki ben yer miyim, Hayir yemem.
Anne,beni bekleme!Sabaha dönerim,aksama iskender!!!
Taksime cami yapmasinlar baskasinin taksisine yapsinlar
Danisma diyorlar ama yine danisiyorlar
Adamin biri ekmegin arasina yay koymus, tamısırırken görenler 'napiyosun'deyince 'yayla lezzet testi yapiyorum'demis.
Agaç altinda oturan bir zencinin kolunadüsen karinca; eyvah karakoladüstümdemis.
Geçen gün bir taksi çevirdim haladönüyor!!!= Hayir... olamaaaz!!!
Tenya bagirsakta olur,bagirmasakta
Emeğe Saygı